Afet ve Acil Durum Programları

Sevgi ve KardeÅŸlik Vakfı’nın kuruluÅŸ amaçları arasında ülkemizde meydana gelebilecek büyük afetlerde, insani yardım ve rehabilitasyon çalışmalarına katkı saÄŸlamak bulunmaktadır. Bu amaçla, Vakıf ilk olarak Elazığ depreminde (2019) daha sonra Ä°zmir depreminde (2020), Edirne mülteci krizinde (2020) ve KahramanmaraÅŸ depremlerinde (2023), sahada ekipleriyle ihtiyaç tespiti yapmış, Ä°zmir ve KahramanmaraÅŸ depremlerinde kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde ihtiyaç sahiplerine geniÅŸ çaplı yardımlar ulaÅŸtırmıştır.

​

Olası bir doÄŸal afet durumunda, bölgelerle ilgili durum ve  ihtiyaç analizleri yapılmakta ve afetlerden etkilenen tüm topluluklara ayni/nakdi destek  saÄŸlanmaktadır. Hesap verilebilirlik çerçevesinde herhangi bir çıkar gözetmeksizin  saÄŸladığımız insani yardım desteÄŸi afet alanının ihtiyaçlarına göre deÄŸiÅŸkenlik  göstermektedir. Vakıf afet alanlarında hijyen ve temiz suya eriÅŸimin saÄŸlanması, gıda ve  temel ihtiyaçların karşılanması gibi desteklerin yanında, orta ve uzun vadede afetlerden  etkilenenlerin koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi için çalışmaktadır.

​

SEVKAR Vakfı Afet Platformu kurucu üyesidir.