top of page

Programlar

Sevgi ve Kardeşlik Vakfı, kuruluş amacına uygun olarak
Mülteci ve Göçmen Hizmetleri,  Afet ve Acil Durum Çalışmaları ve İktisadi İşletme programlarını yürütmektedir.

Afet ve Acil Durum Çalışmaları

Sevgi ve KardeÅŸlik Vakfı’nın kuruluÅŸ amaçları arasında ülkemizde meydana gelebilecek büyük afetlerde, insani yardım ve rehabilitasyon çalışmalarına katkı saÄŸlamak bulunmaktadır. Bu amaçla, Vakıf ilk olarak Elazığ depreminde (2019) daha sonra İzmir depreminde (2020), Edirne mülteci krizinde (2020) ve KahramanmaraÅŸ depremlerinde (2023), sahada ekipleriyle ihtiyaç tespiti yapmış, İzmir ve KahramanmaraÅŸ depremlerinde kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde ihtiyaç sahiplerine geniÅŸ çaplı yardımlar ulaÅŸtırmıştır.

​

Olası bir doÄŸal afet durumunda, bölgelerle ilgili durum ve  ihtiyaç analizleri yapılmakta ve afetlerden etkilenen tüm topluluklara ayni/nakdi destek  saÄŸlanmaktadır. Hesap verilebilirlik çerçevesinde herhangi bir çıkar gözetmeksizin  saÄŸladığımız insani yardım desteÄŸi afet alanının ihtiyaçlarına göre deÄŸiÅŸkenlik  göstermektedir. Vakıf afet alanlarında hijyen ve temiz suya eriÅŸimin saÄŸlanması, gıda ve  temel ihtiyaçların karşılanması gibi desteklerin yanında, orta ve uzun vadede afetlerden  etkilenenlerin koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi için çalışmaktadır.

​

SEVKAR Vakfı Afet Platformu kurucu üyesidir.

7924cb9c-37ef-4819-88f5-bdd2f077f4b3.jpg

Mülteci ve Göçmen Hizmetleri

Programın misyonu dezavantajlı durumda bulunan mülteci ve göçmenleri desteklemek, güçlendirmek ve bu gruplar içinde daha hassas durumda olanların (hastalar, çocuklar, yaÅŸlılar, engelliler, kadınlar, LGBTİ+ bireyler vb.) ihtiyaç duydukları alanlara eriÅŸimini önceliklendirerek koruma hizmeti vermektedir.

‣ SEVKAR BİLGİ MERKEZİ: Temel haklara ve devlet tarafından saÄŸlanan servislere; eÄŸitim,  koruma, saÄŸlık ve barınma hizmetlerine eriÅŸimde danışmanlık, tercüme, bilgilendirme  desteÄŸi avukatlar ve deneyimli saha çalışanları tarafından saÄŸlanır. Bilgi ve danışmanlık  talep eden kırılgan durumdaki gruplar (kadın, çocuk, yaÅŸlı, engelli vb.) önceliklendirilir.  

‣ HUKUKİ DANIÅžMANLIK: Deneyimli avukatlar tarafından çocuk  koruma, kadın koruma, medeni haklar, sığınmacı hakları vb. konuları öncelikli olmak  üzere danışmanlık ve eÅŸlik desteÄŸi saÄŸlanmaktadır. 

‣ BİLGİLENDİRİCİ VE FARKINDALIK ARTIRICI OTURUMLAR: Avukat ile soru ve cevap  oturumları, temel haklara/sosyal  hizmetlere eriÅŸim ve farklı temalarda (kadın saÄŸlığı, kadına yönelik ÅŸiddet durumunda genel haklar, stres ve travmayla baÅŸa çıkma vb.) genel bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. 

IMG_0545.HEIC

İktisadi İşletme

İktisadi İşletme Programı, 2020 yılında göçmen kadınlar için uygulanan bir projenin açığa çıkardığı ihtiyaçlar üzerine kurulmuÅŸtur. Program, ev içi üretim yaparak gelir saÄŸlayabilmeleri için desteklenen kadınların ürettikleri ürünlerin satılmasına destek olma ve emeklerini daha görünür kılmayı hedeflemektedir.

131caff3-69b5-4b2e-8c2f-e78833665014.jpg
bottom of page