Hikayemiz

Sevgi ve Kardeşlik Vakfı, toplumsal ve ekonomik açıdan dezavantajlı gruplarla birlikte  doğal afetler, savaşlar ve diğer toplumsal felaketlerde zarar görmüş insanlara destek olma; yoksulluğun azaltılması, insana yaraşır yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla, 4121 21.08.1970 Resmi Gazete tarihli Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre Türkiye’de hizmet vermek üzere kurulmuştur. 2015 yılında ‘Kardeşlik ve İnsanlık Toplum İçin Aslolandır Vakfı’ adıyla tüzel kimlik kazanmış, 2017’de ‘Sevgi ve Kardeşlik Vakfı’ adını alarak bugüne kadar vakıf statüsünde İstanbul merkezli bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. Yurt içinde ‘Sevgi ve Kardeşlik Vakfı’, kısa ismiyle ‘Sevkar Vakfı’; uluslararası alanda ise ‘Charity and Solidarity Foundation’ ismiyle tanınmaktadır.

Vakıf, 2015’ten bu yana mülteci, sığınmacı ve göçmenlerin acil insani ihtiyaçlarını karşılama, sağlık, eğitim ve sosyal uyum alanlarında doğrudan destek sağlamış; yine aynı gruplar için hukuki danışmanlık ve koruma mekanizmalarına erişim konusunda İstanbul ve Hatay’da hizmet sunmuştur.

Sevgi ve Kardeşlik Vakfı’nın gönüllü hayırseverlerden oluşan 24 kişilik mütevelli heyeti, 5 kişiden oluşan yönetim kurulu ve 3 kişiden oluşan denetim kurulu bulunmaktadır. Kuruluşundan bugüne kadar mütevelli heyetinin, yönetim kurulunun ve çalışmaları yürüten ekibinin ortaklığında sevgiyle ve dayanışma ruhuyla faaliyetlerine kesintisiz devam etmektedir.

Değerlerimiz

• Sevgi

• Kardeşlik

• Dayanışma

• İnsanlık

• Hesapverebilirlik

Yönetim Kurulumuz

Başkan

Zeki Basatemir

Başkan Yardımcısı

Rinaldo Marmara

Yasmin İris Yağlıyan Rostomyan

Cemil Kundakçı

Marek Pusic

Mali Tablolar

2023 Yılı Mali Tablosunu Görüntüle

2021 Yılı Mali Tablosunu Görüntüle

2021 Yılı Mali Tablosunu Görüntüle

Bağışçı Hakları Beyannamesi

Sevgi ve Kardeşlik Vakfı olarak, bağış yapmanın gönüllü bir eylem olduğuna ve paylaşmanın toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğine inanıyoruz. STK’ların ve projelerinin halkın güvenini ve saygısını kazanması gerektiğini düşünüyor, bu bağlamda bağışçıların ve potansiyel bağışçıların güvenli bağış yapmalarını önemsiyoruz.

Faaliyet Raporu

2023 Faaliyet Raporunu Görüntüle

2022 Faaliyet Raporunu Görüntüle

2021 Faaliyet Raporunu Görüntüle

2020 Faaliyet Raporunu Görüntüle

2019 Faaliyet Raporunu Görüntüle

2018 Faaliyet Raporunu Görüntüle

Ekibimize Katıl!

Vakfımıza gönüllü olmak veya herhangi bir konuda bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki formu doldurman yeterli!

Teşekkürler!