SEVKAR'dan El Emeği Ürünler!

Dükkan

SEVKAR Göçmen Kadınlar grubu; ekonomik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan ve savaş, çatışma, ciddi yoksulluklar sebebi ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmen ve mülteci kadınları güçlendirmek amacıyla, vakfımızın “Kumkapı Göçmen Kadınlar Merkezi” projesi vesilesi ile 2015'te oluşmuştur. Hayata geçirilmesinden bu yana geçen yıllar içinde, destek ağlarını sürekli genişletmeye çalışan bu gruba; Suriyeli, Afgan, Iraklı ve Afrika ülkelerinden yüzlerce kadın katılmıştır. 2015'ten bugüne, projeye dahil olan kadınlar; el işi atölyelerinin yanında, yoga, zumba gibi sosyal etkinliklere katılmış ve psikoloji, hukuk gibi alanlardaki seminerler aracılığıyla yeni bilgilere ulaşmıştır. Aynı zamanda; hem yeni arkadaşlar edinmiş, hem de üretimleri ile ekonomik gelir elde etmiştir. Kimileri güçlenip kendi satış kanallarını kurmuştur. . Doğal süreçte kadınların katılımı da artınca bu çalışma aralıksız olarak bugüne kadar devam etmiş ve ürünlerin satışına destek olmak amacıyla 2020 yılında Sevgi ve Kardeşlik Vakfı İktisadi İşletmesi kurulmuştur. Göçmen Kadınlar Grubu sadece bir üretim kolektifi değildir. Kadınlara yeni beceriler edinmeleri, temel bilgilere erişmeleri ve dayanışma ağlarına ulaşmaları konusunda da fırsat sunan bir sosyal çalışmadır.